Om Svante

Om Svante Ljungberg

svante

Svante Ljungberg är en erfaren managementkonsult som blandat sina erfarenheter från ca 15 års arbete i olika linjeroller (som bland annat Exportsäljare, Produktutvecklare, Produktchef, Försäljningschef, Logistikchef, Inköpschef, Operations Manager (COO), Kvalitetsansvarig, Konsultchef och Talent Manager) med ca 20 års erfarenhet som konsult inom i tur och ordning följande konsultföretag: Mijada, IconMedialab, Medoq och IT-Arkitekterna / Frontwalker. Uppdragen som konsult har i mångt och mycket, de senaste 14 åren, handlat om att hjälpa ledningsgrupper, eller personer i ledande befattningar, att förbättra verksamheten med hjälp av genomtänkta och väl förankrade aktiviteter i linje med beslutade strategier.
Som konsult har Svante arbetat med bland annat följande organisationer: Coop, Bravida, Aventis Pharma, Försäkringskassan, QMed, Praktikertjänst, TeliaSonera, Swedbank, Vin & Sprit, Handelsbanken, Rikspolisstyrelsen, AstraZeneca, Sveriges Radio Förvaltning, Svenska Spel, Nacka kommun, Svenska Institutet, Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Svante Ljungberg om sig själv: Jag brinner för att få organisationer att fungera bättre, att människorna skall må bra, ha kul och göra ett effektivt och högkvalitativt arbete som gagnar organisationen.

Jag åstadkommer detta genom att lyssna på de som verkligen har erfarenhet av hur verksamheten fungerar, kombinera det med mina egna erfarenheter samt ta fram förslag på visioner och mål som jag bollar med medarbetare och ledning för att få fram ett gemensamt mål organisationen kan enas kring. Parallellt med detta arbete förankras målet. Därefter identifieras aktiviteter som skall ta organisationen till det gemensamma målet. Aktiviteterna genomförs i lagom stora etapper. Allt för att organisationen skall orka med.

På detta sätt får jag förändringsinitiativ att hända samt människor och organisationer att utvecklas och fungera tillsammans. Det har jag gjort först i olika linjefunktioner på till exempel ACO Hud, SBL Vaccin, Sprout Park samt Frontwalker och senare som konsult hos till exempel AstraZeneca, Sveriges Radio Förvaltning, Svenska Institutet och Stockholms läns landsting.